ALARMSYSTEMEN

 
 

Een alarmsysteem heeft als functie het voorzien van extra veiligheid in huis. Zo kunt u bijvoorbeeld glasbreukmelders en infraroodsensoren laten monteren in verschillende ruimtes in uw huis. Glasbreukmelders "horen" of er ergens in een ruimte een ruit wordt ingeslagen. Infraroodsensoren "zien" of er iemand in een ruimte aanwezig is.

Er zijn allerlei verschillende alarmsystemen op de markt, bijvoorbeeld met akoestisch- en/of lichtalarm. Tevens kan een alarmsysteem telefonisch een alarmmelding doorgeven aan een beveiligingsbedrijf of alarm meldcentrale.

Als een indringer uw terrein betreedt, zal dit via een sirene, licht of stil alarm kenbaar gemaakt worden. Via huisautomatisering kunt u de installateur ervoor laten zorgen, dat bij het inschakelen van het alarm alle binnenverlichting gedoofd wordt, de rolluiken gesloten worden en de buitenverlichting aan gaat (mits het donker is natuurlijk). Ook kan bij het afgaan van het alarm alle verlichting in huis gaan branden. 

Daarnaast kunt u een drukknop, ook wel noodknop genoemd, bij uw bed laten installeren voor het geval u een eng geluid hoort. Met één druk op de knop kunt u alle verlichting binnen- en buitenshuis aan laten gaan, de rolluiken omhoog plaatsen en het hek laten sluiten.

Bent u op vakantie, dan kunt u het net zo laten lijken alsof u toch thuis bent, door tv, verlichting en rolluiken via een programma te laten besturen. Kijk hiervoor bij het onderdeel "domotica & automatisering".

alarmsysteem.jpg
 
 

BRANDPREVENTIE EN NOODVERLICHTING

 
 

Een brand is vaak snel gebeurd. Een kleine onoplettendheid kan soms uitmonden in een brand met veel schade. Daarom is het belangrijk om te denken aan brandpreventie. 

Onder brandpreventie verstaan we het nemen van maatregelen ter voorkoming en beperking van brand, de gevolgen van brand en het waarborgen van de ontvluchting van personen.

Noodverlichting is verlichting die gevoed wordt door een bron die onafhankelijk is van de bron die de normale verlichting voedt. Valt de netspanning weg, dan blijft de noodverlichtingsarmatuur branden of zal zij gaan branden. Noodverlichting beschikt dus over een eigen energievoorziening. 

brand.jpg