WAT IS DOMOTICA?

Het woord Domotica is een samenvoeging van het Grieks “domus’, wat huis betekent, en “informatica". Het is een verzamelnaam voor slimme electronische voorzienningen die het wooncomfort in uw huis verhogen. U kunt er alle systemen mee bedienen en programmeren: verlichting, verwarming, audio & video, beveiliging, camera’s, deuren en poorten, rolluiken, tuinberegening, technische alarmen, etc. U kiest zelf wat u in uw domoticasysteem wilt opnemen, zoveel en zo weinig als u wilt, volgens uw wensen en uw budget.

 
 
 

VERZAMEL AL UW SYSTEMEN OP ÉÉN CENTRALE PLAATS

 

Een domoticasysteem laat het toe om al uw systemen op één contrale plaats in uw huis te voorzien. Dit kunt u zeer ruim gaan bekijken. Van verlichting en het automatiseren van rolluiken, tot het regelen van uw geluidsinstallatie, de temperatuur in uw huis en zoveel meer. Hieronder bij onze highlights vindt u twee gebruiksvriendelijke systemen waarbij u dit als consument in gebruik kunt gaan nemen. Een drukscherm in uw huis of via een app op uw gsm-toestel. Beiden kunnen uiteraard ook gecombineerd worden.

 
 

HIGHLIGHTS

scherm.png

BEStuur uw systeem vanop één centraal scherm in uw huis

Uw huis kan worden voorzien van een scherm die het toelaat om al uw systemen te verzamelen op één bepaalde plaats. U hoeft niet langer te zoeken naar verschillende afstandsbedieningen of heen en weer te lopen om een schakelaar af en aan te zetten. Ons domotica-scherm stelt u in staat om al deze activiteiten uit te voeren op één algemeen toestel. Wij verzekeren u dat dergelijk schermpje het comfort in uw leven een enorme boost kan bezorgen.

aoo.png

BESTUUR UW SYSTEEM VANOP EEN APP

Met enkele aanrakingen op uw gsm-toestel de verwarming inschakelen wanneer u op het werk vertrekt, zodat het aangenaam warm is wanneer u een half uur later thuiskomt: klinkt het u als sciencefiction in de oren? Toch is het mogelijk! Uw gsm-toestel kan dienen als een handig instrument om uw domoticasysteem snel en eenvoudig te bedienen en te beheren. Met de domotia app hebt u alle informatie over uw woning steeds bij de hand. Het vraagt slechts enkele seconden om met deze domotica-app temperatuur, verlichting, rolluiken of zonwering te regelen.

HIGHLIGHTS alarm.jpg

VERHOOG UW VEILIGHEID

Een domoticasysteem is vooral interessant voor de preventie van woninginbraak. Zo kun je er tijdens je vakantie de indruk mee wekken dat er toch iemand thuis is: op welbepaalde tijdstippen kun je namelijk de lichten of de televisie laten aangaan. Daarnaast bewijst het ook zijn nut wanneer er effectief inbrekers in je woning zijn binnengedrongen. Wanneer er een alarmsignaal afgaat, kan het systeem de rolluiken naar boven doen gaan, alle lichten inschakelen en de lichtschakelaars blokkeren om zo de indringers op de vlucht te doen slaan. Op dat moment krijg je een bericht. Ben je niet beschikbaar, dan wordt er een alarmcentrale of politiekantoor gewaarschuwd.

 
 

THE FUTURE IS NOW

 
future.jpg

DOMOTICA ANNO 2018:

Trendwatchers en futuristen praten en schrijven al decennia over de mogelijkheden van domotica. Wat eerst een ver-van-ons-bedshow leek, en praktisch niet altijd even haalbaar was, is nu realiteit. We kunnen onze huishoudtoestellen, verwarming, ventilatie en verlichting moeiteloos aansturen vanuit onze zetel, of zelfs vanop het werk. 
 

DOMOTICA: EEN INVESTERING IN DE TOEKOMST

Het is een kwestie van tijd, maar in de toekomst zal iedere burger in een slimme woning leven. Op dit moment worden er voortdurend mondjesmaat intelligente toepassingen geïntegreerd in woningen, zoals slimme thermostaten, lichtsystemen, alarmsystemen, enz. In de toekomst zal een woning tot in de fijnste details weten wanneer een bewoner thuis is, wat zijn of haar gewoonten zijn en wat de voorkeuren zijn: woningautomatisering.

Energie besparen voor een duurzame toekomst

De verschillende bestuurssystemen in een huis programmeren via domotica is niet alleen erg praktisch, het laat je ook toe om op lange termijn energie – en dus geld –te besparen. Daarnaast is minder energie verbruiken essentieel voor de toekomst van onze planeet, en dat hebben de ontwikkelaars van domotica goed begrepen.